SPLIT LEVEL & Greetje Bijma

Greetje Bijma is sinds begin jaren tachtig actief als improviserend zangeres. Vanaf haar knallende introductie in de Nederlandse jazzscene als lid van Alan Laurillards Noodband heeft ze met haar soepele stem en haar theatrale kwaliteiten de aandacht vast weten te houden. Ze werkte samen met tal van topmusici uit de avant garde van de geïmproviseerde en klassieke muziek, waaronder Willem Breuker en de grote Louis Andriessen met wie ze succesvolle projecten ondernam en tweemaal met groot succes in New York optrad. Als eerste vrouw won ze in 1990 de Boy Edgar Prijs.

Met een repertoire dat reikt van Sweelinck, tot hedendaagse muziek met veel ruimte voor Bach, Messiaen en de Franse muziek uit de 20e eeuw, geniet Hayo Boerema, vaste organist van de Rotterdamse Laurenskerk, internationaal bekendheid als organist, docent en componist. Behalve als solist werkt hij veel samen met koren en instrumentale ensembles. Ook kruist hij als improvisator regelmatig de degens met Eric Vloeimans, Greetje Bijma en Dick de Graaf.
www.hayoboerema.com

Vanwege zijn authentieke geluid en zijn brede muzikale oriëntatie is jazzmusicus Dick de Graaf al vier decennia lang een graag geziene saxofoonsolist en bandleider in en buiten Nederland. Afgelopen oktober werd hem de eervolle Edison Oeuvreprijs Jazz 2022 toegekend vanwege zijn bijdragen aan de geïmproviseerde muziek in de Nederland.
www.dickdegraaf.com

SPLIT LEVEL & Greetje Bijma

SPLIT LEVEL is de naam van dit unieke duo van saxofonist Dick de Graaf en organist Hayo Boerema. Vanaf 2009 treden ze regelmatig samen op in kerkgebouwen in en rond Rotterdam, vaak als onderdeel van festivals zoals het Rotterdams orgelfestival en Northsea Round Town. Als voertuig voor hun improvisaties gebruiken ze hun eigen composities en ook bewerkingen van bekende thema’s uit de klassieke, pop- en jazzmuziek.
Vorig jaar brachten ze hun CD Split Level (STH Quality Classics) uit.

De pers over het duo Split Level:
[Ze] vinden elkaar in lyriek en goede melodieën [en] fladderen als vogels door de kerk heen. Jazzflits

Door de samenwerking met zangeres en stemkunstenares Greetje Bijma krijgen de optredens van Spilt Level ook een theatrale dimensie. Als geen ander stapt Greetje over de grenzen van de jazz, blues, klassieke en geïmproviseerde muziek. Haar stem is een muziekinstrument met onuitputtelijke mogelijkheden. Moeiteloos schakelt ze heen en weer tussen intense interpretaties van bestaande en eigen composities en onnavolgbaar virtuoze improvisaties.

Carlos Matos

Carlos Matos

Carlos Matos
project PIANO SOLO
Terugblik op het Kaapverdische muzieklandschap

Duo Genay & Green

Duo Genay & Green

Duo Genay & Green
‘In conVERSEation’ – jazz, folk en popmuziek met piano, zang en poëzie

TRANSATLÂNTICO

TRANSATLÂNTICO

TRANSATLÂNTICO
Kaapverdisch ensemble van Codarts o.l.v. Carlos Matos met piano, drum, conga, bass & keyboard

Jaber Fayad

Jaber Fayad

Jaber Fayad
Deep sound of Sufi solo music
Oud (luit)

Magda Mendes Ensemble

Magda Mendes Ensemble

Magda Mendes – Com o vento: ensemble met zang, portugese gitaar, akoestische gitaar, ukulele, percussie, viool en cello