Carlos Matos

Pianist Carlos Matos is veelzijdig en kijkt over grenzen heen. Met de ingrediënten Latin, Jazz, Braziliaanse muziek en de Kaapverdische muzikale traditie maakt hij zijn verrassende projecten ‘Caboverdianismo’ en ‘CaboCubaJazz’.
Hij is de ambassadeur van de Kaapverdische muziek in Europa. En in het kader daarvan werkte hij met tientallen artiesten zoals Sara Tavares, Tito Paris, Gerard Mendes, Grace Evora, Elida Almeida, het Orquestra Nacional de Cabo Verde, Cabo Verde Show, Livity, Beto Dias.
Daarnaast werkte hij samen met diverse bands waaronder Nueva Manteca, Tango Extremo, Cabo Verde Show, Fusion band Seraph en Fra-fra Sound. Kortom een unieke en kleurrijke muzikant op ontdekkingstocht.
https://carlos-matos.com/

Video BRILHO DA NOITE:

Project PIANO SOLO

Pianist Carlos Matos’ nieuwe project PIANO SOLO, dat tijdens de pandemie tot stand kwam, stelt hem in staat om na te denken en terug te blikken op wat hem vandaag in het Kaapverdische muzieklandschap heeft gemaakt: zijn jeugd, zijn muzikale opleiding en zijn muzikale reis.
Dit project heeft hij afgelopen april voor het eerst uitgevoerd tijdens de Atlantic Music Expo in Kaapverdië met groot succes.

Op 10 november de Nederlandse première tijdens het festival Cross Over Hillegonda!

Duo Genay & Green

Duo Genay & Green

Duo Genay & Green
‘In conVERSEation’ – jazz, folk en popmuziek met piano, zang en poëzie

TRANSATLÂNTICO

TRANSATLÂNTICO

TRANSATLÂNTICO
Kaapverdisch ensemble van Codarts o.l.v. Carlos Matos met piano, drum, conga, bass & keyboard

Jaber Fayad

Jaber Fayad

Jaber Fayad
Deep sound of Sufi solo music
Oud (luit)

Magda Mendes Ensemble

Magda Mendes Ensemble

Magda Mendes – Com o vento: ensemble met zang, portugese gitaar, akoestische gitaar, ukulele, percussie, viool en cello